Glas in Lood Restauratie

Mocht u vragen hebben over uw glas in lood raam dan kunt u contact  met ons opnemen om vrijblijvend een afspraak te maken. Aangezien wij al enige jaren ervaring hebben met glas in lood, kunnen de glazeniers u dan ook een gedegen advies geven. Ook kunt u een email sturen met daarbij de afmetingen en een foto of omschrijving van het raam zodat wij u gelijk per mail meer informatie en een offerte kunnen doen toesturen.

 

Glas in Lood Restauratie

Normaal gesproken gaat een glas in loodraam enkele decennia mee. Het kan natuurlijk wel voorkomen dat het glas in lood toch beschadigd raakt. Afhankelijk van het raam zijn er verschillende mogelijkheden om het raam te restaureren.

Glas in Lood reparatie ter plaatse

Als alleen het ruitje in het glas in loodraam kapot is gegaan en de rest van het raam nog geheel intact is, dan is het vaak mogelijk om het ruitje in het glas in loodraam ter plaatse te repareren.
glas in lood reparatie glas in lood amsterdam glas en lood

Glas in Lood Restauratie in Atelier

Mocht het lood in het glas in loodraam door de jaren heen toch wat zwakker of droger zijn geworden waardoor het glas in loodraam rammelt of bol is komen te staan dan is het verstandig het raam opnieuw te verloden. We zullen dan de oude stukken glas uit het lood halen, schoonmaken om het vervolgens weer opnieuw in het lood te zetten. Voor ensuite deuren of grote bovenlichten maken we bij deze restauratie gebruik van staallood. In de kern van het lood zit in plaats van lood staal. Dit is aan de buitenkant niet te zien, maar zorgt er wel voor dat het glas in loodraam nog steviger wordt.

Glas in Lood Nieuw Ontwerp

Wilt u graag een nieuw glas in loodraam in uw huis, dan kunnen wij u enkele voorstellen laten zien van glas in loodontwerpen die door onze glazeniers met jarenlange ervaring worden gemaakt. We zullen hierbij uw wensen vormgeven in het raam en tevens rekening houden met de stijl van (het glas in lood in) uw huis. Ook kunt u zelf met een voorstel komen voor een ontwerp, die wij dan verder zullen uitwerken.

GEBRANDSCHILDERD GLAS

In ons atelier is het mogelijk om ook gebrandschilderd glas te restaurerglas-in-lood-nieuw-ontwerp-1aten of om een nieuw ontwerp te brandschilderen.

Wilt u bijvoorbeeld uw familiewapen of ouderlijk huis in gebrandschilderd glas hebben, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

 

Glas in Lood Isolatie

De isolatiewaarde van glas in lood is vrijwel identiek aan die van enkele beglazing. Het glas in lood wordt door de glas in loodpanelen te kitten wind- en waterdicht. Wij geven hier 10 jaar garantie op al onze glas in lood restauraties en nieuw glas in lood. Mocht u graag uw pand beter willen isoleren dan zijn er met glas in lood nog twee mogelijkheden:

Glas in lood in isolatieglas

Het is mogelijk om uw glas in loodpanelen in het isolatieglas te plaatsen wanneer deze glas in loodpanelen worden gerestaureerd of nieuw worden gemaakt. Het glas in lood wordt dan ingebouwd in het isolatieglas, waardoor het isolatieglas uit drie glaslagen bestaat waarvan de middelste het glas in lood betreft.

Het voordeel hiervan is dat u naast een betere isolatiewaarde uw glas in loodpanelen beschermd.

Glas in lood met voorzetraam

Ook is het mogelijk om een voorzetraam door ons te laten plaatsen voor of achter het glas in lood. U kunt kiezen uit verschillende kleuren voorzetramen en scharnierende of niet-scharnierende voorzetramen.
Kom met ons in contact

Glasschade snel en vakkundig verholpen

Bij glasschade staan de glaszetters van NJL Glas 24 uur per dag voor u klaar. Onze glaszetters prijzen voor Amsterdam zijn op basis van een offerte.

Offerte aanvragen